ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjukhus inför stopp för könskorrigeringar

Annica Ögren · 10 Feb 2019
Uppdaterad 10 Feb 2019
Enligt verksamhetschefen Per-Ove Stotzer behövs utökade resurser för att klara av det hårda trycket.

Enligt verksamhetschefen Per-Ove Stotzer behövs utökade resurser för att klara av det hårda trycket. Foto: Jonas Dagson/TT


Sahlgrenska universitetssjukhuset har infört totalstopp för nya patienter som ska få hormonbehandling vid könskorrigering. Orsaken bakom beslutet är hårt tryck och otillräcklig finansiering, rapporterar SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan sex månader har mottagningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset inte tagit emot några nya patienter, enligt SVT.

Ungefär 100 personer drabbas av beslutet att stoppa alla intag av nya patienter som ska påbörja hormonbehandling vid könskorrigering.

Enligt SVT handlar det om personer som utretts för könsdysfori, det vill säga att könsidentiteten inte stämmer överens med det kön som registrerats vid födseln.

Behöver mer resurser

Per-Ove Stotzer, verksamhetschef för medicin vid sjukhuset, säger till SVT att de har svårt att mäkta med situationen med de patienter som redan är under behandling, och att de inte kan ta emot några nya patienter förrän de får utökade resurser.

Enligt honom har antalet patienter ökat samtidigt som budgeten legat kvar på samma nivå.

– Eftersom behandlingen är livslång och farlig att avbryta kan vi inte ta emot patienter förrän vi vet om det blir någon fortsättning, säger Per-Ove Stotzer, till sajten.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro