ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjukhus märker sina läkare med chip – för att de ska hittas

Alva Forsberg Fierro · 18 Feb 2016
Uppdaterad 18 Feb 2016
Vårdpersonal men även utrustning kommer att märkas med chip. Bilden har inget med artikeln att göra.

Vårdpersonal men även utrustning kommer att märkas med chip. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: All Over Press


Tre av sex stora sjukhus i Danmark har beslutat att införa systemet med chipmärkning av personal – för att minska tidsförlusten när vårdpersonal letar efter varandra, skriver danska Ugebrevet A4.

klar

Artikellänk är kopierad

Chipen som personalen ska bära skickar information om var vårdpersonalen befinner sig. På så sätt ska man kunna spara tid på att springa runt och leta efter kollegor och utrustning, enligt Ugebrevet 44, skriver Läkartidningen

Eftersom det nya sjukhuset bara har enkelrum är det större avstånd mellan kollegor och i dag tillbringar vårdpersonalen i snitt 13 minuter om dagen på att leta efter varandra. Chipbärarnas position kommer att visas på exempelvis skärmar i personalrummen.

►LÄS MER: På det här svenska företaget har anställda ett chip inopererat i handen

Även utrustning kommer att märkas men toaletter kommer att vara en frizon. Men ordföranden i den danska Överläkarföreningen, Anja Mitchell, är skeptisk. Hon är rädd för att chipmetoden kommer att uppfattas som att sjukhuset övervakar personalen.

– Man använder ju inte längre oceaner av tid för att hitta sina kollegor. Vill jag ha tag i någon tar jag och ringer upp vederbörande, säger Anja Mitchell, till Ugebrevet A4.

►LÄS MER: Jowan, 35, opererar in lysande lampor under skinnet: "Framtiden"

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro