ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjukhus samarbetar över landsgränserna

Metro · 8 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sjukhus i Skåne och Danmark köper utrustning

klar

Artikellänk är kopierad

BRÖSTIMPLANTAT. Ett tjugotal sjukhus i Skåne och Danmark tänker köpa bröstimplantat, gips och EKG-elektroder tillsammans i ett försök att pressa priserna.– Detta är något helt nytt. Man har inte tidigare gjort någon offentlig upphandling över landsgränserna någonstans i Europa tidigare, säger Lars-Erik Lindström, inköpsdirektör i Region Skåne, till Sveriges Radio Malmö.

Den första annonsen väntas sättas in inom en månad. Då handlar det om en mindre upphandling – totalt handlar det om 15 miljoner kronor – men om försöket blir lyckat kommer det att bli fler upphandlingar.

Att de 14 danska och 10 svenska sjukhusen valde att köpa in just bröstimplantat, gips och EKG-elektroder är ingen slump, säger Lindström till SR Malmö.– Vi har valt tre upphandlingsområden som låg väl i tiden, det var dags att göra upphandlingar i båda länderna och att det var avgränsade områden som kan vara lämpliga för testupphandling som inte är så stora och komplexa.Nytt från Öresund rapporterar att de 24 sjukhusen i samarbetet har en uppskattad upphandlingsvolym om 7,5 miljarder danska kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro