ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjukhuset övervakar de anställdas skrivhastighet

Johan Mårtensson · 22 Feb 2011
Uppdaterad 22 Feb 2011
De anställda på lasarettet i Ystad rasar mot mätningarna. Men ledningen tycker att kritiken är obefogad.

De anställda på lasarettet i Ystad rasar mot mätningarna. Men ledningen tycker att kritiken är obefogad. Foto: Stig-åke Jönsson/Scanpix


Ledningen på lasarettet i Ystad mäter hur snabbt sekreterarna skriver. Anställda rasar: Kränkta”.

klar

Artikellänk är kopierad

Är sjukhusets sekreterare lika flinka vid tangentbordet som sekreterarna på bemanningsföretag? Det ska lasarettet i Ystad ta reda på. Men undersökningen är inte populär. Nu rasar anställda mot att skrivhastigheten mäts. – Många känner sig kontrollerade och kränkta. Dessutom säger mätningarna inget om kvaliteten på arbetet, säger Anette Tufvesson, huvudskyddsombud för fackförbundet SKTF på lasarettet i Ystad. Samtliga 70 läkarsekreterare på sjukhuset har fått så kallade radräknare installerade på sina datorer, och i april väntas resultatet komma. Matz Widerström, sjukhuschef i Ystad, tycker att kritiken mot skrivmätningen är obefogad.  – Det handlar om sekreterarnas arbetsmiljö, inte att vi ska göra oss av med dem som skriver lite långsammare. Med undersökningen vill vi ta reda på om de ofta blir störda av till exempel telefoner och läkare, säger Widerström.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro