ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjuksköterska: "Döva är som barn, de överdriver"

Matilda Bjerlöw · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
När en döv man i Leksand kontaktade vårdcentralen fick han ett chockerande svar.

När en döv man i Leksand kontaktade vårdcentralen fick han ett chockerande svar. Foto: Scanpix


När den döve mannen från Leksand sökte vård för kramp i hjärtat fick han ett oväntat svar av sjuksköterskan: – Det är ingen idé att ni kommer eftersom döva personer är lite speciella, de är mer som barn i huvudet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sjuksköterskan på Leksands vårdcentral ska även ha sagt att döva "överdriver väldigt mycket", skriver Dalarnas Tidningar.

Det var när den unge mannen hade vaknat flera nätter av smärta i bröstet som han bestämde sig för att boka tid på vårdcentralen. Hans flickvän, som hör, ringde och fick prata med en sjuksköterska som först gav henne utförlig information om bröstsmärtor.

Men när hon nämnde att hennes pojkvän är döv lät det plötsligt annorlunda: – Det är ingen idé att ni kommer eftersom döva personer är lite speciella. De känner smärta på ett annat sätt och är mer som barn i huvudet. De överdriver ofta väldigt mycket", ska sjuksköterskan ha sagt.

Flickvännen blev chockad, och det var först när hon hade lagt på som det slog henne att hon inte hade frågat vad sjuksköterskan hette.

– Det här är den mest nedsättande kommentaren jag har hört, säger mannen till Dalarnas Tidningar.

Han har fortfarande smärta i bröstet men vet inte längre var han ska ta vägen för att få hjälp.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro