ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Sjuksköterskan Massoud: Du kan inte ha ett bättre jobb än jag”

Sara Schröder · 25 Apr 2017
Uppdaterad 9 Maj 2017
Massoud Nekoui brinner för att göra tillvaron för omsorgstagarna bättre. Här besöker han Gunnar Johanssson.

Massoud Nekoui brinner för att göra tillvaron för omsorgstagarna bättre. Här besöker han Gunnar Johanssson. Foto: Julia Sjöberg


Lockas du av flexibla dagar med stort eget ansvar? Vill du ha stöttande kollegor som agerar bollplank när så krävs? Ser du styrkan i att ha tillgång till goda resurser för patientens bästa? Då är sjuksköterska inom hemsjukvården i Göteborgs stad något för dig.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det bästa med mitt jobb är variationen från dag till dag. Och att mitt jobb verkligen gör skillnad. På riktigt, säger Massoud Nekoui.

Han har jobbat som sjuksköterska inom hemsjukvården i snart tjugo år. Där erbjuds patienter vård i hemmet, vilket kan ge patienten en större trygghetskänsla eftersom hemmiljön känns bekant. För sjuksköterskorna innebär det en annorlunda arbetsmiljö då de inte vårdar på sjukhus.

quotation start“Att få uppleva den tacksamhet som jag får från patienterna varje dag önskar jag att alla fick uppleva på jobbet.”quotation end

Massoud Nekoui ser dagligen hur hans och kollegornas arbetsinsatser påverkar vardagen och situationen för omsorgstagarna till det bättre.

– Vi har tillgång till goda resurser vilket ger mig möjlighet att verkligen göra de insatser som krävs för att ge en så bra vård som möjligt. Min roll är bland annat att vara länken mellan yttre resurser, såsom läkare och sjukgymnaster, och patienten.

Viktigt med samarbete

Jobbet som sjuksköterska inom hemsjukvården är väldigt flexibelt och fritt. Efter en snabb genomgång på morgonen ger sig alla iväg på hembesök hos patienterna. Efter lunch finns tid för reflektion och dokumentation.

– Vi är ett väl fungerande team där vi ofta tar hjälp av varandras erfarenhet för att komma fram till bästa lösningen för patienten. Det gör att man alltid har någon att bolla med, även om du ibland behöver fatta egna beslut snabbt. Att ha ett väl fungerande samarbete är viktigt, säger Massoud.

Sara Hamaamin är kollega med Massoud. Hon värderar också den teamkänsla som finns på arbetsplatsen.

– Ett idealiskt samarbete handlar framförallt om kommunikation och att hela tiden återkoppla till sina kollegor kring vården som utförs. Eftersom vi har olika kompetenser kan det vara bra att höra vad de andra har att säga men det handlar också om att vi ska jobba mot samma mål. Det kan exempelvis vara enklare för arbetsterapeuten än för mig att se vilket hjälpmedel som passar patienten bäst, det behövs rätt kompetens för rätt frågor, säger hon.

Glädje på jobbet

För Sara Hamaamin  fanns det aldrig någon tvekan vad gäller hennes yrkesval, men för Massoud Nekoui var det annorlunda.

– Mina föräldrar tyckte först inte alls om mitt val. De ville att jag skulle välja något yrke som bar med sig mer status, typ läkare, tandläkare eller kirurg. I dag, nästan tjugo år senare, har jag inte ångrat mitt yrkesval en sekund, säger han.

Skulle du avråda dina barn från yrket?

– Absolut inte! Jag skulle inte ha något emot om de valde att bli sjuksköterskor inom hemsjukvården. Att få uppleva den tacksamhet som jag får från patienterna varje dag önskar jag att alla fick uppleva på jobbet. Lägg därtill hur mycket vi skrattar och hur roligt vi har kollegor emellan – du kan inte ha ett bättre jobb än jag!

pil
Massoud tipsar – 5 bra egenskaper för sjuksköterskor

1. Flexibel

– Ingen dag är den andra lik. Därför är det bra om du kan anpassa dig till rådande omständigheter och utifrån det fatta lämpligt beslut. Bra även om du gillar att ha ett fritt jobb där du själv kör ut i bil till patienter.

2. Empatisk

– Att jobba med människor kräver empati. Det är otroligt viktigt att se patientens behov och förstå dess situation.

3. Stresstålig

– Jobbet innebär press, både psykisk och fysisk. Mycket ska emellanåt göras på kort tid och du måste kunna hålla huvudet kallt och vara lugn även om situationen är jobbig.

4. Tillmötesgående

– Lika viktigt som att vårda korrekt är det att vara en god lyssnare. Du ska ha intresse av att lyssna på och vilja möta patienten.

5. Teamspelare

– För att vården ska bli bästa möjliga är det viktigt att man är samarbetsvillig och ödmjuk inför kollegors förslag och råd. Patientens välmående är alltid det viktigaste och en kombinerad kompetens underlättar.

pil
Fakta: Jobb inom vård och omsorg i Göteborg

Det finns många vägar att gå för dig som vill jobba inom vård och omsorg i Göteborg.

HÄR kan du gå introduktionsutbildningen för att få en inblick i hur det är att jobba inom vård och omsorg som undersköterska i Göteborg.

Klicka HÄRför att se lediga jobb i Göteborg.

Kan det vara så här ibland…?

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Schröder
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro