ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjungande slamkrypare

metro · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013
”Sjungande” slamkrypare.

”Sjungande” slamkrypare. Foto: Daniel Trim/Rex Features


klar

Artikellänk är kopierad

Naturfotografen Daniel Trim.
Naturfotografen Daniel Trim.Foto: Daniel Trim/Rex Features

Det här paret bredkäftade amfibiska fiskar ser ut som om de sjunger duett i en audition på en talang-show. Naturfotografen Daniel Trim fångade den lustiga händelsen på bild när han spanade på en grupp slamkrypare i leran i Krabi i Thailand.

Citat

”Det må se ut som två berusade vänner som sjunger ikapp men det handlar om revir, den ena hanen har kommit för nära den andres håla.”

Daniel Trim, 26, naturfotograf från Arlesey i England.

Daniel Trim berättar mer om den annorlunda upplevelsen: ”De två slamkryparna blev väldigt aggressiva och hotade varandra med underliga poppande och gurglande ljud innan de attackerade varandra våldsamt i flera minuter. Förloraren drog sig till slut tillbaka, oskadad men med sin stolthet i spillror.”

En slamkrypare är en amfibisk fisk som använder bröstfenor för att gå och klättra. Många sorters slamkrypare tillbringar 90 procent av sin tid på land. Arten finns i delar av Indiska Oceanen och Stilla Havet, men även på den afrikanska atlantkusten.

Innan slamkryparen kryper upp på land, så fyller den sina gälar med vatten och skapar en syretank som tillåter dem att andas ovanför vattenytan.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro