ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sjunger nån bort sig på sista genrepet?

Nina Andrén · 8 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Nu sitter jag på plats i pressrummet för att för att följa ett Mellogenrep för allra sista gången. Kommer inte att kommentera allt som händer i programmet nu, det gjorde jag i det här inlägget i går. Mer se hur alla bitar funkar i TV och om någon sjunger bort sig totalt.

Skrattar fortfarande åt speakerrösten som verkligen försöker låta som Edward af Sillén som tidigare år har påat artisterna när de presenteras. Vad hände med kvinnan som sagt “Melodi nummer 1: Anton Ewald” i deltävlingarna? Blev hon sparkad på Internationella Kvinnodagen?

Friends arena ser gigantisk ut i rutan. Häftigt.

Vet inte vad Anton Ewald tagit igår för att få sången att låta så bra i arenan. När jag ser dagens rep på TV-skärmar är sången tillbaka i gnäll-läge igen. Dock inte lika farligt som i torsdags. Till hans fördel ska sägas att alla artister brukar hålla igen på lördagens genrep för att spara sig till direktsändningen. Kolsyremaskinen får Antons hår att ställa sig på ända igen när kalufsen inte är stylad. Igelkott Ewald. Gulligt.

Även Ellen Benediktson håller igen. Det låter lite skakigt till och från och i ett av de högsta partierna får hon en tupp i halsen. Kan hända att hon fortfarande inte riktigt hämtat sig från gråtkollapsen i greenroom i går.

Alcazar kör däremot på som aldrig förr. De bjuder genrepspubliken på riktig show. Proffsigt! Publiken har ju ändå betalat pengar för att se och höra alla artister. Precis som under gårdagens rep är publiken också entusiastisk.

“Stockholm är ni meeeeeeed” öppnar en taggad Oscar Zia med. Oscar kör också fullt ut och flirtar med kameran. Han älskar att stå på den där stora scenen. Glädjen märks.

Linus Svenning är förkyld och skulle få kortison lagom till detta rep sa han igår till Metro. Det märks att han håller igen rätt rejält. Det där grötiga i hans röst som är något av hans kännetecken är borta. Jag gillar detta bättre om jag ska vara ärlig. Han låter inte lika hård. Det passar låttexten ju.

Helena Paparizou gör som proffsen och sjunger ut för att bjussa publiken på det. Men hon är sparsam med rörelser och leenden. Först när hon sjungit klart skiner hela ansiktet upp i ett smajl från öra till öra och hon vinkar till folkmassan.

Till och med Yohio som brukar vara rätt loj på repetitioner tar i och sätter alla toner. Har inte sett honom så här säker på länge. Roligt för alla barn i publiken att han lever upp till deras förväntningar.

Storfavoriten Sanna Nielsen håller aldrig igen. “Undo” går från klarhet till klarhet. Om man ska tänka taktiskt över vad vi ska skicka till Eurovision ska man rösta på Nielsen. Tror en ballad med säker blond amazonkvinna sticker ut bra i mixen där.

Sigrids medverkan är förkortat sen gårdagen. Funkar bättre i kortare format. Bra tänkt.

Panetoz får igång arenan i dag med och de studsar runt på scenen som alltid. När jag skulle in i pressrummet såg jag dem stå och gå igenom koreografin en sista gång ute i korridoren.

Ace Wilder är riktigt skärpt och på hugget i dag. Just nu låter det som en vinnare när man har hört samtliga bidrag.

ABBA-hyllningen av och med tidigare Mellovinnare funkar inte lika bra i rutan som på plats i arenan. Precis som jag misstänkte. Det största problemet är att medleyt är alldeles för långt. De borde valt poppigare låtar och kört fler korta versioner. Ännu konstigare att “Waterloo” inte ens är med som någon påpekade. Det var ju ändå den låten ABBA tävlade med. Nåja.

Under juryröstningen får man se personerna som läser upp rösterna från de olika länderna. När det är dags för Nederländerna dyker Anders Jansson upp som holländare och är riktigr rolig. Minns ni när Fredrik Lindström läste upp samtliga svenska juryröster på olika dialekter ett år? Det var den roligaste röstningen någonsin. De borde snott den idén och kört rakt av. Anders som driver med de olika länderna.

Nu delar min gode vän Simon Proctor ut fejkpoäng för Storbritannien. Fejktolvan går till Ace Wilder. Och Bron-skådespelerskan Sofia Helin delar ut de danska poängen. När Europa fejkröstat klart leder Oscar Zia. Så lär det INTE bli i kväll.

Clara Henry står i dag för en av programmets höjdpunkter. Vilken resa hon har gjort på de här veckorna.

Anders och Nour hyllar varandra i en ny text till Robin Stjernbergs “You” och sen är det dags att redovisa folkets fejkröster. Nu lämnar jag Friends för ombyte och mat men är tillbaka och chattar med er under sändning.

Innan dess ska jag knåpa ihop en finaltippning. Håll utkik på bloggen den närmaste timmen!

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro