ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ska du köpa en Iphone 7? Så här mycket kan du få för din gamla mobil

Hugo Ewald · 16 Sep 2016
Uppdaterad 16 Jan 2017
Det finns en hel serie olika sätt att sälja eller "panta" sin Iphone på.

Det finns en hel serie olika sätt att sälja eller "panta" sin Iphone på. Foto: Alamy/IBL/Montage


Den 16 september lanserades Apples nya telefon, Iphone 7 i Sverige. Har du en gammal mobil som fortfarande fungerar kan du spara in på kostnaden genom att sälja sin gamla mobil. Så här kan du göra.

klar

Artikellänk är kopierad

Apple-produkter har ett erkänt bra andrahandsvärde, och den som planerar att uppgradera till en Iphone 7 efter att telefonen släpptes den 16 september kan spara in en del pengar på att sälja sin gamla mobil istället för att bara slänga den.

► LÄS MER: Apple presenterar: Så blir nya Iphone 7Det finns en hel serie olika sätt att sälja eller ”panta” sin gamla mobil på. Apple själva driver till exempel en tjänst där du kan lämna in din gamla telefon för att sedan kunna köpa en ny till rabatterat pris. Det finns även en serie företag, som till exempel Pantaluren, som köper din gamla mobil och ger dig pengar för den.

Du kan också sälja mobilen via till exempel Tradera eller Blocket, någonting som innebär mer jobb från din sida men som också kan innebära att du får pengar för din telefon. Även mobiloperatörer som till exempel Telia har utbytesprogram där du när du lämnar in din gamla mobil får rabatt på en ny.

– Det är självklart toppen för den som är lite lat att bara kunna lämna tillbaka sin gamla mobil till Apple och hämta ut några hundralappar, eller ännu mer ibland. Men om du är ute efter att maximera andrahandsvärdet så är det generellt sett bättre att försöka kränga den på egen hand, säger Metros prylexpert Aron Andersson.

Innan du säljer eller skickar tillbaka en mobil ska du alltid ladda telefonen, rensa all användardata, logga ut från Icloud eller Googles enhetsadministratör och ta ut sim-kortet. Har du viktigt innehåll på telefonen kan du säkerhetskopiera det till din dator.

Vill du inte sälja din mobil eller om den inte har något särskilt värde kan du sortera den som elektronikavfall på kommunens återvinningscentral.

– Med tanke på att en ny Iphone inte skiljer sig så otroligt mycket mot föregående modell så går det dessutom att spara ganska mycket pengar genom att satsa på en äldre Iphone, säger Aron Andersson.

► LÄS MER: Analys: Därför måste Apple ge Iphone hörlursuttaget tillbaka

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro