ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skadegörelse för miljoner på skolor

Fabian Bengtsson · 10 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011
Guldhedsskolan: den 15 augusti krossades ett fönster och en dator stals.

Guldhedsskolan: den 15 augusti krossades ett fönster och en dator stals. Foto: Christina Blom


Drygt en miljon per stadsdel på ett halvår för skador på kommunens skolor. Kostnader efter inbrott ökar. Polisen: Stort mörkertal"

klar

Artikellänk är kopierad

Under första halvåret i år kostade skador på Göteborgs skolor 12 miljoner kronor, visar siffror som kommunen tagit fram åt Metro. Det är kostnader som kommunens centrala lokalförvaltning och det kommunala försäkringsbolaget betalat för att åtgärda till exempel skadegörelse, bränder och inbrott. Den totala summan är dock högre eftersom mindre skador som klotter är utgifter som de enskilda stadsdelarna får stå för och som först redovisas nästa år. Under 2010 kostade skador på stadsdelsförvaltningarnas lokaler över 11 miljoner kronor. – Detta är något som vi verkligen jobbar med för det är tråkigt att det går pengar till att åtgärda skadegörelse när de skulle kunna användas till så mycket annat, säger lokalnämndens ordförande Annelie Nilsson (MP). Enligt polisen finns det i dag också ett stort mörkertal när det handlar om skador på skolor. – En del skolor anmäler allt och andra inte. Till exempel anmäler man ibland klotter och andra gånger tvättar man bara bort det, säger Tomas Petterson på polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro