ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skådespelare vill bli USA:s president

TT · 6 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Den 65-årige Thompson offentliggjorde sin kandidatur på onsdagskvällen i tv-programmet The Tonight Show with Jay Leno.

Den 65-årige Thompson offentliggjorde sin kandidatur på onsdagskvällen i tv-programmet The Tonight Show with Jay Leno. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

"I lagens namn"-skådespelaren och förre senatorn Fred Thompson sällar sig till de republikaner som vill bli USA:s president. Men skeptiker menar att han ger sig in i valrörelsen för sent.Den 65-årige Thompson offentliggjorde sin kandidatur på onsdagskvällen i tv-programmet The Tonight Show with Jay Leno. Samtidigt samlade sig hans konkurrenter till debatt i New Hampshire där Fred Thompson fick motta flera gliringar i sin frånvaro.Att han skulle kandidera har varit väntat i flera månader.– Mina vänner, jag har kommit hit för att berätta att jag tänker kandidera till president. Jag känner starkt att jag gör detta av rätt anledning. Jag älskar mitt land och känner oro för dess framtid, sade Fred Thompson i en video som lades ut på hans kampanjsida på internet. Han sade även att han ska kämpa mot extremister och målade upp Irak och Afghanistan som de huvudsakliga fronterna i USA:s krig mot terrorn.Fred Thompson, med sitt enkla uttryckssätt och folkliga charm från södern, ligger redan tvåa bland de republikanska presidentaspiranterna i väljarmätningarna efter New Yorks förre borgmästare Rudolph Giuliani. Skeptiker menar dock att Thompson kastar sig in i valrörelsen för sent och att hans potentiella anhängare redan stöder andra kandidater. Nu väntar en fyra månader lång spurt innan de första delstaterna håller sina nomineringar i januari.Men Thompson tror inte att den sena starten kommer att skada hans kandidatur.– Jag tror inte att folk kommer att säga att "den killen skulle bli en bra president - men han kom för sent", sade Fred Thompson i Jay Lenos show. Skeptiker menar också att han har misslyckats med att samla in pengar till sin kampanj - i juni hade han bara 3,4 miljoner dollar. Men hans anhängare förutspår att pengarna kommer att rassla in när han ger sig in i valkampen på allvar.Fred Thompson kommer att föra in valrörelsen på ett nytt spår. Det har tidigare saknats en konservativ kandidat från södern och han kommer att dra nytta av bristen på entusiasm för de andra kandidaterna, skriver The Washington Post.På torsdagen inledde Fred Thompson en resa genom delstaterna Iowa, New Hampshire och South Carolina som är bland de första att hålla nomineringar nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro