ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Skådespelarna i "Game of thrones" – då och nu

Valerie Kaspersen · 7 Apr 2019
Uppdaterad 7 Apr 2019
I säsong åtta ska slaget om Järntronen avslutas.

I säsong åtta ska slaget om Järntronen avslutas. Foto: HBO


Den 15 april sänds det första avsnittet av den sista säsongen av "Game of thrones" i Sverige. Många av skådespelarna var bara barn när de först satte sin fot på inspelningen. Så här ser de ut nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Det första avsnittet av Game of thrones sändes 2011. Serien blev direkt en tittarsuccé och det fanns flera karaktärer att favorisera. Det är dock inte många som har överlevt under dessa åtta år.

Men, av de som har överlevt från säsong ett har mycket hänt.

Jamie Lannister. Foto: HBO.
Jamie Lannister. Foto: HBO.

Jamie Lannister har mist en hand, men har åtminstone livet i behåll. När vi sist såg honom var han på väg norrut för att slåss tillsammans med Jon Snow mot hotet från White walkers.

Cercei Lannister. Foto: HBO.
Cercei Lannister. Foto: HBO.

Cercei Lannister har förlorat sina tre barn, sitt hår, bedriver ett krig på alla fronter och håller fortfarande hårt i Järntronen.

Samwell Tarley. Foto: HBO.
Samwell Tarley. Foto: HBO.

När vi först fick träffa Sam var han en osäker bokmal som tvingats ta ”the black”. Sedan dess har han slagits mot White walkers, fått en flickvän och listat ut vem Jon Snow egentligen är.

Jon Snow. Foto: HBO.
Jon Snow. Foto: HBO.

Jon Snow har gått från en oäkting till kungen av Winterfell. Han vet fortfarande inte att han egentligen är sonen till Rheagar Targaryen och Lyanna Stark och arvinge till Järntronen. Han vet ingenting.

Daenerys Targaryen. Foto: HBO.
Daenerys Targaryen. Foto: HBO.

Daenerys har under sju säsonger skaffat sig ett ordentligt cv. När vi först fick träffa henne giftes hon bort till Khal Drogo. Nu har hon erövrat länder, befriat slavar och har två fullvuxna drakar vid sin sida.

Bran Stark. Foto: HBO.
Bran Stark. Foto: HBO.

Bran Stark må ha förlorat känseln i sina ben, men han fick ett extra öga istället. Nu är han inte längre den lilla pojken från Winterfell, utan den treögde korpen.

Sansa Stark. Foto: HBO.
Sansa Stark. Foto: HBO.

Sansa, en gång en ung flicka med hoppet om att få bli drottningen av Westeros, har undkommit döden och är äntligen tillbaka där hon hör hemma – i Winterfell.

Arya Stark. Foto: HBO.
Arya Stark. Foto: HBO.

Arya Stark har sedan hennes pappa, Ned Stark, dog rest jorden runt. Hon har lärt sig att vara ingen alls, varit blind, lönnmördat flera av de som förrådde hennes familj. Nu är även hon tillbaka där hon började. I Winterfell.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro