ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Skådespelerskorna bakom tystnadtagning släpper bok

Gustaf Larsson · 6 Mar 2018
Uppdaterad 6 Mar 2018
Delar av initiativet tystnadtagning under Guldbaggegalan 2018.

Delar av initiativet tystnadtagning under Guldbaggegalan 2018. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå


Ett kollektiv av skådespelerskor gick ut i ett gemensamt upprop i samband med metoo under 2017: tystnadtagning. Nu släpper de en bok om initiativet.

klar

Artikellänk är kopierad

I november 2017 gick hundratals skådespelerskor ut under #tystnadtagning för att dela sina historier om sexuella övergrepp och maktmissbruk inom film- och teaterbranschen. Nu släpper de boken ”Så som vi minns det”, vars syfte är att låta den fullständiga historien bakom uppropet få komma fram.

– Vi vill också med detta hylla alla som på olika sätt jobbat med de olika uppropen som följde efter #tystnadtagning och som är delaktiga i att skapa en ny verklighet. Tack till alla lyhörda journalister på Svenska Dagbladet för ett fantastiskt samarbete! Tack till Tarana Burke som myntade begreppet vi alla kan uttrycka oss under; #metoo, skriver initiativtagarna i ett pressmeddelande.

I dagsläget består initiativet tystnadtagning av 911 skådespelerskor. All vinst från boken kommer att gå till den fortsatta verksamheten inom initiativet och dess målsättning; att få en jämställd film- och teaterbransch, skriver de.

Den 9 november, årsdagen av tystnadtagning, kommer från och med 2018 att firas som Skådespelerskornas dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro