ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skådisarna med de fetaste plånböckerna

metro.se · 24 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Johnny Depp och Will Smith. 

Johnny Depp och Will Smith.  Foto: Scanpix/montage


klar

Artikellänk är kopierad

Tillsammans drog Hollywoods tio bäst betalda manliga skådespelare in 3 miljarder kronor under det senaste året. Deras kvinnliga kollegor fick nöja sig med 1,5 miljarder, skriver di.se.

Jämställdheten i filmbranchen lämnar en del att önska. De tio bäst betalda manliga skådespelarna  tjänade dubbelt så mycket som de tio bäst betalda kvinnliga skådespelerskorna gjorde.

Den som tjänat mest av alla är Will Smith som just nu är aktuell med filmen "Hancock". Nästan 500 miljoner kronor har han fått in på sitt lönekonto det senaste året.

Andraplatsen kniper Johnny Depp som fick 440 miljoner kronor för att spela den humoristiske piraten Capten Sparrow i den tredje "Pirates of the Caribbean"-filmen.

Nuförtiden behöver skådespelare inte ens synas i filmen för att dra in stor kosing. Löneligans tredjeplats delas av Eddie Murphy och Mike Myers som lånade ut sina röster till ett träsktroll och en åsna i den animerade filmen "Shrek". De har tjänat 336 miljoner kronor under de senaste 12 månaderna, skriver di.se.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro