ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skådisen som brädar Brad

Peter Lindholm · 20 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
I morgon har Tarantinos (t h) ”Inglourious Basterds” med Christoph Waltz ( tv) Sverigepremiär.

I morgon har Tarantinos (t h) ”Inglourious Basterds” med Christoph Waltz ( tv) Sverigepremiär. Foto: Eero Hannukainen/All Over Press Sweden


Christoph Waltz – den stora stjärnan i Inglourious Basterds”

klar

Artikellänk är kopierad

Brad Pitt må vara det stora affischnamnet, men det är den okände veteranen Christoph Waltz som är bioaktuella ”Inglourious Basterds” stora stjärna.Waltz belönades i våras  på Cannesfestivalen för sin roll som den grymme SS-officeren Hans Landa. Och utan honom hade det inte blivit någon film alls, har regissören Quentin Tarantino sagt.– Jag blev förstås extremt smickrad. Men jag valde att inte tänka på det under inspelningarna, säger Christoph Waltz.Den snart 53-årige österrikaren har varit skådespelare i över 30 år. Han har gjort närmare hundra roller i tyskspråkiga tv-serier.Hur lyckades då Quentin Tarantino trolla fram en stjärna ur en skicklig men grå bruksskådis?– Tarantino är inte något större geni än någon annan, men han är skickligare, för han vet verkligen vad han sysslar med. Han vet mer än andra, har större passion, medkänsla, inlevelse, entusiasm och övertygelse – och det smittar av sig. Jag gjorde samma sak som jag gjort i 30 år, men ändå var det en helt annorlunda upplevelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro