ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skador oroar inte Turkiet

Kristoffer Ruckemann · 23 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


Laget saknar tio spelare i semifinalen mot Tyskland

klar

Artikellänk är kopierad

Turkiet har stora brister i laget.Bara tretton spelare finns att tillgå.Men det oroar inte anfallaren Kazim Kazim.

- Vi har fortfarande allt att vinna när vi går in i semifinalen och spelar en av Turkiets största match någonsin, säger 21-åringen.

Den brittiskfödde anfallaren har spelat i samtliga matcher så här långt men inte gjort mål än. Att Turkiet skulle vara knäckta av bristerna i laget håller han inte med om.- Vi är i EM-semifinal och jag är säker på att ett land som redan åkt ut skulle vilja byta plats med oss, bara att ha tretton spelare och fortfarande vara kvar i turneringen, säger Kazim.

Tyskland var stora förhandsfavoriter men visade inte varför förrän i kvartsfinalen mot Portugal. Turkiet har varit en stor skräll - inte många trodde på dem. Men nu får man ta in tredjemålvakten för att ens kunna ha tre  möjliga inhoppare. Det som talar för laget är historian. Tyskland har inte vunnit en tävlingsmatch mot Turkiet sedan 1984. Kazim menar emellertid att sådant inte har någon betydelse.- Det kanske är viktigt, men jag är inte säker på att Tyskland oroar sig för det.- Man tänker inte på sådant innan matchen, när man är på planen tänker man inte: "Vi har inte slagit Turkiet på så här många år."

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Ruckemann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro