ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Skäggtrenden får män att transplantera

Ellinor Skagegård · 21 Aug 2013
Uppdaterad 22 Aug 2013

Att skönhetsoperationerna ökar vet vi. Nu har även skäggtrenden fått gleshåriga män att lägga sig på operationsbordet. – Framför allt är det unga män som vill göra något åt sin skäggväxt, säger Pyra Haglund på Stureplanskliniken.

klar

Artikellänk är kopierad

Antalet män som vill göra skäggtransplantationer har ökat rejält de senaste åren, åtminstone i Storbritannien. – De senaste 12 till 18 månaderna har jag sett en märkbar ökning av män som vill komma och fylla i kala fläckar eller göra skägget tjockare, berättar doktor Bessam Farjo vid The Farjo hair institute i en intervju med Daily mail. Han var med och genomförde den allra första skäggtransplantationen redan 1996 och de senaste fem åren har efterfrågan ökat sexfaldigt. Ingreppet går till på samma sätt som vid en vanlig hårtransplantation, där man använder sig av håret som sitter längst bak i nacken. – Men det är viktigt att håret inte är för mjukt, så att det passar in i skägget, säger doktor Pyra Haglund vid Stureplanskliniken där man genomfört flera skäggtransplantationer. Framför allt är det unga män som vill fixa till sin skäggväxt. Men till skillnad från i Storbritannien har efterfrågan ännu inte ökat i Sverige, enligt Pyra Haglund. – Dels är det bara en del av dem som inte har skäggväxt som väljer att göra en transplantation. Och även om skäggtrenden blivit större räcker det inte för att man ska göra ett så stort ingrepp.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellinor Skagegård
Ellinor Skagegård
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro