ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skakar rumpa till symfonin

Peter Lindholm · 9 Maj 2014
Uppdaterad 9 Maj 2014
Waveya twerkar bland fiskar för att locka till sig en ny klassisk publik.

Waveya twerkar bland fiskar för att locka till sig en ny klassisk publik.


klar

Artikellänk är kopierad

Twerka till klassisk musik? Jo, det är precis vad som händer i ”världens första moderna musikvideo till klassisk musik”.

Ett par andra udda musikvideor där man också tänkt till lite annorlunda hör till veckans bästa. Se rockbandet som klarar Pisa-testet och dj-kollektivet med klubbverksamhet i en hage.

Twerkar till Dvořák

Rumpskak. Musikfestivalen B Classic i Belgien har satsat på ett udda knep för locka till en yngre publik i sommar. Den marknadsför sig med en video där sydkoreanska danstruppen Waveya skakar rumpa i nära tre minuter till Dvořáks nionde symfoni.

Rock som pluggar

Hårdplugg. Inte många band skulle våga sätta en stillasittande plugghäst i förgrunden när de vill nå ut med sin energifyllda rockmusik. För Khoceane Head funkar det förträffligt. Inte undra på att Korea gjorde bäst ifrån sig i Pisa-testet.

Herrarna i klubbhagen

Lantdisco. Amerikanskindiska dj-kollektivet DBI sätter minst sagt en lantlig prägel på sin mäktiga klubbgroove i ”Aambh dha boota”. En fantastisk video där de färgglada manliga dansarna får uppmärksammade Conchita Wurst att likna en grå mus.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro