ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skål för rätten till ett glas vin

Caroline Wetterborg · 24 Aug 2011
Uppdaterad 24 Aug 2011
Britt-Marie ”Bibbi” Friman och Gunvor Weström  med Anna König Jerlmyr, socialborgarråd i Stockholm.

Britt-Marie ”Bibbi” Friman och Gunvor Weström  med Anna König Jerlmyr, socialborgarråd i Stockholm. Foto: Urban Brådhe


Stockholms äldreboenden får rätt till ett glas vin till maten. På boendet Serafen är alkohol tillåtet. Bibbi, 83: "Det är så trevligt".

klar

Artikellänk är kopierad

På äldreboendet Serafen i Stockholm kan de glada damerna, och bästa vännerna, Britt-Marie ”Bibbi” Friman, 83, och Gunvor Weström, 97, ta ett glas rött till middagen.  – Vi brukar dricka vin tillsammans och sitta och prata, det är så trevligt, säger ”Bibbi” Friman. Snart kommer alla på Stockholms äldreboenden att få rätt till ett glas vin till maten. Politikerna har ställt sig bakom förslaget som ger äldreboenden rätt att servera alkohol. – Man slipper då krångel med att söka speciellt tillstånd för alkoholservering, säger socialborgarråd Anna König Jerlmyr (M). Arbetsterapeut på boendet Serafen, Sharon Wald, tycker att allt som kan förgylla de äldres vardag är positivt. – Varför ska man sluta ta ett glas vin till maten bara för att man bor på hem? De dricker inte så mycket och vi har aldrig haft några problem, säger hon.  Både ”Bibbi Friman” och Gunvor Weström håller med, alkoholen piggar upp vardagen. – En liten jäkel till sillen, det är gott, säger Gunvor Weström. Finns det några risker med att servera äldre alkohol?Sven Andréasson, alkoholexpert på Folkhälsoinstitutet: – Ökad tillgänglighet leder till ett ökat drickande, så ser det ut i samhället. Men man måste göra en avvägning av hur mycket regler som är rimligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro