ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skåla - och gör karriär

Kristian Borglund · 12 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Marknadsföraren Jonas Widegren  och entreprenören Karl Mikael Cakste och är aktuella med boken ”Välkommen! Handbok i hur du blir en bättre värd och gör fler affärer”. De berättar hur mingelsammanhang öppnar dörrar- oavsett om du är vd som vill göra affärer eller bara hungrig på göra karriär. Fast det gäller att agera rätt för att lyckas.

Marknadsföraren Jonas Widegren  och entreprenören Karl Mikael Cakste och är aktuella med boken ”Välkommen! Handbok i hur du blir en bättre värd och gör fler affärer”. De berättar hur mingelsammanhang öppnar dörrar- oavsett om du är vd som vill göra affärer eller bara hungrig på göra karriär. Fast det gäller att agera rätt för att lyckas. Foto: Lotta Imberg


Så ökar minglandet dina jobbchanser

klar

Artikellänk är kopierad

Plötsligt får du en möjlighet att deltaga på ett event med massor av inbjudna gäster från hela branschen.Ser du din chans?- Firmafester, konferenser och seminarier är guldlägen att skapa värdefulla relationer för karriären, säger Karl Mikael Cakste och Jonas Widegren.

De är specialister på konsten att få ut mesta möjliga vid tillställningar där företag, kunder och branschfolk möts. De arrangerar själva runt tio tillställningar i veckan, och är nu aktuella med boken ”Välkommen! Handbok i hur du blir en bättre värd och gör fler affärer”.Enligt dem är det ett stort misstag att se mingelsammanhang som enbart en trevlig stund, en chans att komma bort från de vanliga rutinerna och få ett glas vin i handen.- I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad ger ett stort nätverk ett stort plus i din CV, och på den här typen av event kan du bygga jobbrelationer, säger Jonas Widegren.

Att bygga relationer på mingel kan vara lättare sagt än gjort för många.- Vanliga misstag är att bara prata med dem man känner, och många låtsas vara upptagna i mobiltelefonen eller ger sig beslutsamt iväg till en annan del av lokalen för att slippa ta kontakt, säger Karl Mikael Cakste.Specialisternas råd är att göra tvärtom. Gå fram och prata med gäster som känns intressanta för dig, och tveka inte att ta kontakt även med hot shot-personer som är lätt att känna sig liten inför.-. När man skrapar på ytan är även chefer med 30 års erfarenhet ofta obekväma med att ta det första steget och uppskattar att andra gör det. Det kan räcka att säga ”Vad tyckte du om föredraget?” eller ”Hur smakade maten”

Just öppningsfraserna är något som många känner skräck inför. Ett tips från Jonas Widegren är i så fall att öva in något i förväg:- Jag vet en man som alltid säger ”Vilken intressant dialekt, var kommer du ifrån”. Alltid samma, och det fungerar alltid. Det räcker för att få igång samtalet.Var nyfiken på personens egna utmaningar, och passa på att lära dig något. - Minglet kan löna sig mer än man tror. Dagen efter kan du ta en ny kontakt med de personer som du vill träffa igen och föreslå en lunch eller fika.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro