ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skämtade med "gruppsexbild" – nu avgår SD-politikern

Sophie Tanha · 27 Maj 2019
Uppdaterad 27 Maj 2019

Foto: Skärmdump/Pressbild


Natten före valdagen la det moderata kommunalrådet Emilie Pilthammar upp en bild på sina sociala medier, där hon låtsas ha gruppsex med Peter Thyrén (SD) och Niklas Joelsson (M). Nu avgår Peter Thyrén från sitt uppdrag som ordförande i fritids- och kulturnämnden i Sölvesborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilden har blivit hårt kritiserad från både moderata och sverigedemokratiska partikollegor. Nu avgår en av de inblandade, Peter Thyrén, som på bilden står bakom Pilthammar och tar henne på rumpan.

– Peters analys att han inte kan sitta kvar i sin roll delas både av mig och av vår riksorganisation. Jag ser positivt på att han själv fattat detta beslut. Det här ger Sverigedemokraterna i Sölvesborg förutsättningar att vinna tillbaka det förtroende som skadats efter incidenten, säger Louise Erixon (SD), kommunalråd i Sölvesborg, i ett pressmeddelande som SVT Nyheter tagit del av.

Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump

Emilie Pilthammar har själv sagt att bilden ska ses som en kommentar till senaste tidens debatt kring Peter Lundgren (SD):

– Om någon har sett den här bilden nu och sen om ett och ett halvt år väljer att anmäla den för att jag skulle ha blivit utsatt för något på grund av den bilden, då skulle jag bli väldigt störd av att någon sätter sig över min rätt att bestämma själv, säger hon till Aftonbladet.

Även M-ledningen har kritiserat Emilie Pilthammars bild.

– Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, och ingenting Moderaterna står bakom, har partisekreteraren Gunnar Strömmer sagt i en kommentar till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro