ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skandal-lasagnen kan ha serverats på skolor

Gustaf Eriksson · 11 Feb 2013
Uppdaterad 12 Feb 2013
Skandal-lasagnen kan ha serverats på skolor

Skandal-lasagnen kan ha serverats på skolor Foto: Scanpix


Samtidigt som det kommer uppgifter om att även åsnekött kan finnas i häst-lasagnerna rapporterar Sveriges Radio att skandalköttet kan ha serverats på skolor.

klar

Artikellänk är kopierad

Både häst- och åsnekött kan finnas i de frysta lasagner som skapat vad som kallas för den största köttskandalen i Europa sedan galna ko-sjukan.

Både jättarna Ica och Coop har återkallat mängder av lasagne från frysdiskarna, men nu kommer uppgifter om att skandalmaten också kan ha serverats på skolor. 

Det är Sveriges Radio som rapporterar att Martin och Servera, en av Sveriges största grossister, har levererat lasagne av samma tillverkare som gjort de Finduslasagner där hästkött hittats. Lasagnerna kan ha sålts till skolor och restauranger.  – Den här produkten har funnits länge. Vi har uppfattat dem som en seriös leverantör, säger marknadschefen Nils Berntsson till SR.

I fredags stoppades försäljningen av de misstänkta lasagnerna, och företaget kommer återkalla produkter som redan levererats. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro