ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skandalappen sprider dina bikinibilder på Facebook

Matilda Bjerlöw · 30 Okt 2012
Uppdaterad 30 Okt 2012
Brukar du lägga upp härliga semesterbilder på Facebook? En läskig ny app letar nu upp alla dina lättklädda bilder och tillåter dina vänner att dela dem offentligt!

Brukar du lägga upp härliga semesterbilder på Facebook? En läskig ny app letar nu upp alla dina lättklädda bilder och tillåter dina vänner att dela dem offentligt!


Vi hittar dina vänners sexiga bilder på ett kick.” En sprillans ny app väcker ramaskri på nätet – och påminner oss om hur viktigt det är att tänka till innan vi lägger upp bilder på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

I tv-serien Sopranos är Badabing namnet på Tonys strippklubb. Nu är det även namnet på Appstores kanske läskigaste app.

– Det här är otäckt och kan hjälpa pedofiler att hitta lättklädda bilder på barn och ungdomar, säger en talesperson för brittiska CEOP (Child Exploitation and Online Protection agency) till Daily Mail.

Och inte bara på barn, utan på alla som har Facebook. Alla dina Facebookvänner kan från och med nu, på bara några sekunder, få ett kollage av alla dina strand- och poolbilder (förutsatt att du har lagt upp några sådana, förstås). Det enda de behöver göra är att köpa appen för 15 kronor – och söka på just dig.

För Badabing gallrar helt enkelt igenom dina Facebookvänners bilder efter de mest lättklädda. Därefter låter de dig välja ut dina favoriter – och dela dem! På appens hemsida skryter man om storheten i detta: ”Have you ever browsed endlessly through a friend´s albums looking for sexy pics? Badabing helps you find them in seconds. Then browse, bookmark or share!”

Appen är sprillans ny men har redan blivit en stor skandal på nätet, och de upprörda kommentarerna haglar:

– Även utan den här vidriga appen är jag säker på att otäcka människor söker igenom nätet efter just sådana här bilder. Men den här appen hjälper ju dem och gör det alldeles för enkelt, skriver en kvinna.

Erick Barto, appens grundare, försvarar det hela så här:

– Folk har ju tusentals bilder på sig själva på nätet, målet med Badabing är bara att hjälpa användarna att hitta det de söker snabbare.

– Det här kommer att spara mig så mycket tid, som jag annars lägger på att gå igenom folks bilder, fyller hans vän och rumskompis i.

När Metro testar appen på tisdagen går det så där. Det är möjligt att den är överhettad, men meddelandet som dyker upp på skärmen lyder: ”Sorry bro, no pictures found. Försök att söka på andra vänner nästa gång.”

Erick Barto berättar att de fått miljontals sökningar på bara ett par timmar och att appen därför blivit överhettad, men att den snart ska vara i gång igen.

Så om du inte vill riskera att dina semesterbilder dyker upp i "sexiga kollage" och sprids vind för våg; lägg en stund på att gå igenom dina Facebookbilder. Och, kanske ännu viktigare, dina ”vänner”.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro