ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skandalpoliserna i Rosengård stängs av

TT · 5 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

AVSTÄNGDA. Malmös polismästare Ulf Sempert säger till TT att en anmälan till Riksenheten för polismål upprättades redan i går, på onsdagen. Den handlar om de aktuella polismännen har begått något brott.

Därtill finns det i lagen om offentlig anställning en procedur som kan leda till disciplinära åtgärder om exempelvis en polis gör något olämpligt.

Sempert:– Det är den formella delen och den kommer att ta lite tid. Nu, närmast, kommer de här poliserna att plockas bort från den insatsstyrka de ingår i. Omedelbart. Sedan får vi arbeta vidare med hur vi ska hantera den här situationen.

Enligt ett pressmeddelande från polisen har samtliga de tre poliser som uttalar sig på filmen nu identifierats. Med omedelbar verkan förflyttas de till andra arbetsuppgifter, där de inte har någon direkt kontakt med allmänheten.

"Jag har själv redan haft ett långt samtal med en av dem och han är djupt olycklig över vad han själv har sagt", förklarar polismästare Ulf Sempert i pressmeddelandet.

Ulf Sempert säger att han är bedrövad över att det finns en fientlig människosyn bland anställda hos polisen, men understryker att yttrandena i Rosengård fälldes av enskilda individer.– Vi har sedan i fjol höstas arbetat mycket med ett värdegrundsarbete inom polisen, där vi tar fasta på alla människors lika värde. Att det är det som svensk polis står för, säger han.– Vi har också arbetat ganska länge för att öka förtroendet för svensk polis bland ungdomar. Många av dem kommer från områden och länder där polisen står för något helt annat. Det här är ett bakslag i det arbetet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro