ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skandalprogram i TV 4 anmält igen

metro · 12 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hedda Gullander och Mina Lindbäck är programledare för "Raj raj".
Hedda Gullander och Mina Lindbäck är programledare för "Raj raj".

De svenska tv-bolagen fortsätter att väcka uppmärksamhet med sina programidéer.Senast ut är Meterfilm som skickade två skådespelare till Adoptionscentrum för att lämna tillbaka ett adopterat barn.

Enligt ett öppet brev från Adoptionscentrum till produktionsbolaget Meterfilm och TV 4 dök de två kvinnorna upp i slutet av oktober och förklarade för den häpna receptionisten att de ville returnera ett barn från Colombia. Den påstådda mamman ville också ha en ny unge.Socialarbetarna på Adoptionscentrum försökte med hjälp av kvinnornas uppgifter spåra ärendet, men det visade sig snart att uppgifterna var falska. Under tiden pratade en handläggare med kvinnorna samtidigt som barnet grät högljutt.Till slut erkände kvinnorna att det rörde sig om en tv-inspelning. Deras chef förklarade för Adoptionscentrum att det handlade om ett humorprogram med temat moderskap och att man ville testa gränser och belysa "adoptionsproblematiken"."Barn som rekvisita"Adoptionscentrum uppmanar i brevet Meterfilm och beställaren TV 4 att sluta använda barn som rekvisita i den här typen av humorprogram. TV 4-ledningen uppmanas också fundera över vilken bild av "adoptionsproblematiken" som förmedlas när man försöker lämna tillbaka barn man inte är nöjd med.Händelsen är anmäld både till polisen och socialtjänsten.Inslaget är producerat för programmet Raj raj i TV 400. Kanalchefen Tora Heckscher vill inte kommentera det förrän hon sett det inspelade materialet.– När man läser brevet får man känslan att barnet inte mått bra av situationen och det är naturligtvis inget vi kan stå bakom. Men innan jag har sett materialet är det svårt att tycka någonting, säger hon till TT. Blottade sigEn tidigare programledare för Raj raj har åtalats för att hon under en inspelning i våras blottade sig för en vilt främmande man i Humlegården i Stockholm. Tora Heckscher förnekar att spektakulära händelser av det här slaget är ett bärande inslag i programidén.– Det är alltid svårt att veta vad som kommer att uppfattas som spektakulärt. I det här fallet låter grundidén ganska kontroversiell, men i fallet Humlegården var nog ingen förberedd på vad som hände. Vår ambition är att det ska vara roligt, säger hon. I förra veckan dömdes en medarbetare på produktionsbolaget Strix till 100 dagsböter för att hon under inspelningen av ett annat humorprogram sprutat vatten på statsminister Fredrik Reinfeldt.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro