ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skånes egen EM-arena bjuder upp till folkfest

metro · 11 Jun 2012
Uppdaterad 11 Jun 2012
Alexander Signäs, barchef, och Palle Mårtensson, projektledare för Malmö Beach Event laddar för kvällens EM-matcher.

Alexander Signäs, barchef, och Palle Mårtensson, projektledare för Malmö Beach Event laddar för kvällens EM-matcher. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


I kväll spelar Sverige sin öppningsmatch i fotbolls-EM och äventyret i Ukraina sätter fart på allvar. För den som är kvar på hemmaplan bjuder Sveriges egen EM-arena upp till folkfest.

klar

Artikellänk är kopierad

Malmö Beach Event är i full gång på Ribersborg i Malmö. Evenemanget består av bland annat en musikfestival och flera olika sommarsporter och pågår långt in i augusti. Men under de kommande veckorna är det fotbolls-EM som står i fokus.

– Utöver Sveriges matcher satsar vi mycket på Danmarks grupp naturligtvis. Men fotbollsnördarna är välkomna när som helst eftersom vi visar alla matcher under hela EM. Det blir en fantastisk fotbollsfest, säger Christian Karlsson, som tillsammans med Palle Mårtensson är initiativtagare till evenemanget.

Om den 250 tum stora bildskärmen på stranden inte lockar finns det även ett EM-tält bestående av en tolv meter lång bardisk, plats för 550 matgäster samt en livestudio.

Livestudion kommer att finnas på plats under samtliga av Sveriges och Danmarks matcher och leds av expertkommentatorn Peter Henriksson. Tillsammans med en panel bestående av kända fotbollsprofiler kommer han göra sitt bästa för att få publiken att känna sig som om de vore plats på i Kiev.

– Vår förhoppning är att hela området ska bli vår EM-arena. Det kommer bli en häftig inramning med det bästa uppsnacket och de bästa gästerna med skånsk och internationell anknytning, säger Peter Henriksson.

Studion kommer att gästas av välbekanta namn för den fotbollsintresserade skåningen, men åskådarna kommer också själva vara en viktig del i matchsnacket.

– En stor del av analysen kommer att ske på scen, men vi vill också att publiken ska vara med i tyckandet och tänkadet, säger Peter Henriksson.

Redan i går var det EM-feber i tältet då Spanien mötte Italien. Men Palle Mårtensson räknar med att tältet, som totalt rymmer 800 personer, i kväll kommer att vara helt fullsatt.

– Underhållningen kommer det inte vara något fel på, men det är ju inte bara matcherna, det är så mycket runt omkring också. Men om man inte kan vara på plats i Kiev så är detta naturligtvis stället att vara på, säger Palle Mårtensson.

Under de veckor som fotbolls-EM pågår räknar man med mellan 50 000 och 100 000 besökare. Totalt räknar Malmö stad med att Malmö Beach Event ska locka runt 400 000 besökare.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro