ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skåneskola mörkade misstänkt våldtäkt

Johan Mårtensson Bornudd · 12 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 14-årig flicka ska ha blivit våldtagen av tre andra elever på en skola i Nordvästskåne i början av förra veckan. Men skolledningen har varken gjort någon polis­anmälan eller stängt av de misstänkta pojkarna.Redan samma dag som gruppvåldtäkten ska ha ägt rum gick flickans kamrat till skolledningen. Enligt henne hade tre namngivna högstadiepojkar förgripit sig på den 14-åriga flickan på en toalett på skolan.

Rektor och kurator kontaktade socialtjänsten samt barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Men i övrigt valde skolledningen att mörka den misstänkta gruppvåldtäkten. Pojkarna fick fortsätta på skolan, och någon polisanmälan gjordes inte. – Det är konstigt att de inte kunde anmäla direkt till oss. De borde ju ha förstahandsuppgifter, säger Maria Sander, biträdande chef för familjevåldsenheten vid polisen i nordvästra Skåne.

Hon är också kritisk till att flickan tvingades möta de misstänkta förövarna dagligen på skolan efter händelsen.

Enligt skolans kurator var det aldrig aktuellt att stänga av de tre pojkarna.– I så fall hade vi pekat ut dem inför resten av skolan, och det ville vi inte, säger kuratorn.

Varför polisanmälde ni inte händelsen?– Vi kontaktade socialen och BUP, som i sin tur tog kontakt med polisen. Det hade dessutom framkommit vissa önskemål från flickans föräldrar om att inte göra polisanmälan.

Enligt Maria Sander kommer polisen att förhöra flickan nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro