ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skåningar gillar gratisjobb

Tobias Berg · 21 Jan 2013
Uppdaterad 21 Jan 2013
Skåningar gillar att jobba ideellt Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Skåningar gillar att jobba ideellt Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Scanpix


Många skåningar vill jobba ideellt. Med hjälp av internet och individuell vägledning hittar nu allt fler engagemanget som passar just dem.

klar

Artikellänk är kopierad

På den internetbaserade förmedlingen Volontärbyrån har man märkt att intresset för att bli volontär tredubblats på två år i Skåne. Under 2012 sökte över 500 skåningar ideellt engagemang genom deras webbförmedling. – Det är framför allt inom barn- och ungdomsfrågor och integration vi sett att intresset växt. Men också miljö­frågor har blivit mycket viktigare, säger Vanja Höglund, pressansvarig på Volontärbyrån.

Enligt Vanja Höglund gör nätbaserade tjänster det lättare för volontärer att hitta ett personligen anpassat engagemang. – Man får upp ögonen för vad det finns för alternativ, säger hon.

På Frivilligcentra Malmö jobbar man med att coacha frivilliga till att hitta rätt engagemang. Alexandra Fritzon, verksamhetschef, tror också att det finns ett brett engagemang att hämta om man bara kan koppla ihop de frivilliga med rätt organisationer. – Vi har arbetat sedan 2009 och jag har märkt en ökning för varje år av hur många som hör av sig och vill engagera sig. Men det kan vara svårt att hitta rätt engagemang, man vill göra något men vet inte vad, säger hon.

Kjell Jönsson är biträdande generalsekreterare för Individuell Människohjälp (IM). Enligt honom har IM just nu 275 frivilliga i Skåne och de har lätt att rekrytera nya, delvis på grund av de internetbaserade förmedlingarna. – Det är ett jättebra sätt eftersom man kan precisera det man söker, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro