ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skåningarna läser helst på distans hemma

Calle Berglund · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012
Skåningarna  läser helst på  distans hemma

Skåningarna läser helst på distans hemma


klar

Artikellänk är kopierad

Att läsa på distans måste inte betyda hemtentor att skicka långt hemifrån. 

De nätstudenter som bor i Skåne väljer de lokala lärosätena i Malmö och Lund för sina distansstudier, visar ny statistik från SCB.

Distansstudenter från Skåne är hemmakära. Trots få eller inga fysiska träffar väljer de flesta att läsa vid Malmö högskola eller Lunds universitet.

– En förklaring kan vara att man läser på distans parallellt med vanliga studier och att avståndet spelar roll om man har fysiska träffar. Det är intressant, men någon mer kvalificerad gissning har jag inte, säger Stefan Bengtsson, rektor vid Malmö högskola.

Madeleine Schönemann, 20, bor i Malmö och ska läsa en distanskurs i programmering vid Malmö högskola nästa vecka. Hon vill plugga på distans där hon bor eftersom hon läser vid högskolan sedan tidigare och tycker att det fungerat bra.

– Det finns något tryggt med att plugga i sin egen stad. Man känner till lärosätet och vet hur lärandeplattformen fungerar. Jag skulle kunna läst en liknande kurs i Växjö, men ville undvika krångel och extra byråkrati, säger Madeleine Schönemann. 

klar

Artikellänk är kopierad

Calle Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro