ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skansen-Jonas och två tidigare ministrar utsatta för elefantattack

Niklas Sandberg · 8 Jan 2016
Uppdaterad 8 Jan 2016
Jonas Wahlström klarade sig, tillammans med Ulf Adelsohn och Lena Adelsohn Liljeroth, oskadda.

Jonas Wahlström klarade sig, tillammans med Ulf Adelsohn och Lena Adelsohn Liljeroth, oskadda. Foto: TT


Jonas Wahlström, känd som djurexpert på Skansen, har tillsammans med Ulf Adelsohn, tidigare moderatledare, och dennes hustru Lena Adelsohn Liljeroth, tidigare kultur- och idrottsminister, utsatts för en elefantattack i Tanzania.

klar

Artikellänk är kopierad

Skansens djurexpert Jonas Wahlström befinner sig för tillfället i södra Tanzania tillsammans med förra moderatledaren Ulf Adelsohn och hans hustru Lena Adelsohn Liljeroth, före detta kultur- och idrottsminister.

Under gårdagen stötte de på ett gäng ilskna elefanter som attackerade dem flera gånger.

– Hotellet vi bor på ligger längst ner i en nationalpark som är bebodd av elefanter och de är inte så jätteförtjusta i att det rör sig folk här. Det resulterade i att de attackerade oss flera gånger under gårdagen, berättar Jonas Wahlström för Metro, något som Sveriges Radio även rapporterat.

►LÄS MER: Giftiga babymonster kläckta på Skansen

Sammanlagt råkade svenskarna ut för tre attacker under dagen – av samma grupp elefanter. Två före lunch och en före middagen. Ulf Adelsohn beskriver händelsen som obehaglig.

– Jag och hustrun tyckte att det var obehagligt. Det var ju inte direkt som så att vi jublade av att se arga elefanter komma rusande mot oss. Jonas, med sin djurerfarenhet, var lugnast av oss alla men även han fick vända raskt som oss andra när elefanterna kom, berättar Ulf Adelsohn.

Ingen ska ha kommit till skada till följd av attacken. Dagen har, till skillnad från gårdagen, varit lugn utan några som helst arga elefanter i sikte, enligt Ulf Adelsohn. 

►LÄS MER: Elefanter håller ihop trots tjuvjakt

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro