ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skånsk pizzeria mixade såser med cementblandare

Gustaf Eriksson · 28 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013
Pizzeria blandade sås med cementblandare

Pizzeria blandade sås med cementblandare Foto: Hässleholms kommun


En gäst fick en skruv i kebabtallriken. Under en inspektion upptäckte kommunens miljökontor att pizzerian använde en cementblandare för att blanda såser och dressingar.

klar

Artikellänk är kopierad

Är det någon som har en skruv lös? Det kunde den kund tro som den 8 mars beställde en kebabtallrik från en pizzeria i Hässleholm. Bland kebebköttet hittade personen nämligen en skruv. När kunden gick tillbaka till restaurangen möttes hen inte av förvåning – i stället sa personalen att det hade hänt förut. 

Det fick kunden att slå larm till kommunens miljökontor. Vid en inspektion konstaterades att skruven kom från en tång som användes för att hantera kebabköttet. Personalen hade märkt att en skruv fattades, men i stället för att leta efter borttappade skruven ersattes den bara med en ny. 

Det var dock inte det enda som miljökontoret upptäckte. Under besöket såg inspektören också att att pizzerian blandade såser och dressingar med en cementblandare. Blandaren var målad med blå färg som hade flagnat på flera ställen.

Inspektionen resulterade i nio anmärkningar på bland annat bristande hygien och smutsiga lokaler. Restauranginnehavaren lovade att åtgärda bristerna. Någon gång efter den 15 april ska kommunen göra en oanmäld uppföljningskontroll.

Läs mer

► Hittade tops i sista pizzabiten► Här finns Sveriges godaste pizzor► Svensk pizza hånas på nätet

► Här är automaten som bakar din pizza► Pizza kan skydda mot cancer 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro