ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skånska barn i konfliktrollspel

Johanna G Jimenez · 26 Apr 2012
Uppdaterad 26 Apr 2012
Skånska barn i konfliktrollspel

Skånska barn i konfliktrollspel


Det gick vägen – all världens vatten är räddat för framtiden. Skånska barn löste vattenkonflikt i forumspel på Fulltofta strövområde.

klar

Artikellänk är kopierad

Vattenväktarna på Wasahus utspelar sig i Fulltoftas djupa skogar utanför Hörby. Uppgiften handlar om att säkra tillgången på vatten i världen efter att de vattenväktare som bor i skogen börjat bråka. 

Ett stort gäng fjärdeklassare har tagit sig igenom en lång och strapatsrik vandring, smugit sig genom Tysta skogen och medlat mellan väktarna som måste lära sig att samsas.

– Det är bara skånska barn som kan lösa uppgiften, och det kräver både samarbete, mod och kunskap, förklarar Åsa Johansson från Drömmarnas Hus i Malmö, som står bakom det iscensatta skogsäventyret.

Barnen är framme vid målet, Vasasjön där de tillsammans ska lösa den kniviga uppgiften, med ett par snorkiga diplomater från Gemensamma Nationerna som medlare. 

Med förenade krafter lyckas barnen dra upp en kista från botten av sjön, som innehåller en flaska med ett koncentrat av vattnets magiska egenskaper. Nu kan de fyra väktarna fortsätta att ta hand om all världens vatten och bevara dess krafter.

Barn är bra på att lösa konflikter, tror Kicki och Moa som går i fjärde klass på Ölyckeskolan i Löberöd, och som tycker att dagen varit både rolig och spännande.

– Barn har fantasi och vi är bra på att samarbeta. Vi kunde lära väktarna att bli vänner igen genom att sätta oss in i vad som skulle hända om de inte blev sams, säger Kicki.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro