ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skånska krogar har vip-rum för spelmissbrukare

Johan Mårtensson · 30 Sep 2011
Uppdaterad 30 Sep 2011
Peter, som egentligen heter något annat, har spelat bort enorma belopp på gömda spelautomater runt om i Skåne.

Peter, som egentligen heter något annat, har spelat bort enorma belopp på gömda spelautomater runt om i Skåne. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Peter från Malmö spelade bort 700 000 kronor. Viskar till personalen”

klar

Artikellänk är kopierad

Bakom draperier och låsta dörrar har flera skånska matställen hemliga vip-rum för spelmissbrukare. – Där är illegala spelautomater gömda. Folk som ­bara ska äta ser dem inte, säger Håkan Gustafsson, Malmöpolisens samordnare i arbetet mot illegalt spel. Enligt honom är vip-rummen inredda i alltifrån personalutrymmen till städskrubbar. Malmöpolisen har de senaste åren gjort tillslag och hämtat gömda spelmaskiner på olika matställen och butiker. – Eftersom rummen är dolda är det svårt för oss att hitta dem. Det finns garanterat fler, säger han. Lotteriinspektionen har, som Metro skrev i onsdags, nyligen upptäckt automater på 18 platser i Malmö. Samtliga var synliga, men Marcus Aronsson, kontrollantsamordnare, vet att dolda vip-rum förekommer. – Vi får tips, ibland från spelmissbrukare själva. Metro har pratat med flera före detta spelmissbrukare som bekräftar att illegala automater ofta finns gömda. En krögare ska ha lånat ut nyckel så att spelmissbrukare kunde satsa pengar på nätterna efter stängning. Peter från Malmö har spelat på åtskilliga gömda automater runt om i Skåne. – Jag kunde spela bort 10 000 kronor på en kväll. – Till slut hade jag en spelskuld på 700 000 kronor. Han menar att de illegala automaterna blir allt vanligare, inte minst de gömda. – Man viskar till personalen och blir insläppt. Det var rena godiset när man var spelberoende, säger Peter, som heter något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro