ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skapar språk för delfiner i jakt på utomjordingar

Victoria Gillberg · 1 Sep 2011
Uppdaterad 1 Sep 2011
Genom att studera delfiner tror forskare att man kan förstår utomjordingar bättre.

Genom att studera delfiner tror forskare att man kan förstår utomjordingar bättre. Foto: Tim Aylen / Scanpix


Forskare hoppas kunna skapa ett gemensamt språk med delfiner. För att kunna kommunicera med delfiner.

klar

Artikellänk är kopierad

Forskare från universitetet Florida Atlantic har studerat en flock delfiner under 25 år. Flocken lever i Atlanten. När de studerade djuren nöjde de sig inte med att bara bli studerade utan vill leka och integrera med sina betraktare.

Då kom forskaren Denise Herzig på iden att skapa ett gemensamt språk för att kunna kommunicera med delfinerna. Ursprungligen var målet att förstår delfinerna och kunna berätta om hur det är att vara delfin.

Men vad har detta då att göra med utomjordingar? Jo, delfinerna agerar i denna situation substitut för utomjordingarna. Genom att tolka och förstå delfinernas intelligens och språk kan man lära sig att förstå andra varselsers intelligens och språk.

Delfiner är intelligenta djur. I flocken har de komplexa sociala strukturer och olika ansvarsområden. Enligt forskarna kan delfiner lära sig ett språk. Tidigare  forskning har försökt sig på samma sak men alltid med djur i fångenskap.

Herzigs delfinspråk består av en undervattenskeyboard, bollar, sjalar med olika symboler och visselpipor.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro