ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skåpbil körde in i folkmassa i Tyskland – föraren hade psykiska problem

David Peterson, Sofia Clason · 7 Apr 2018
Uppdaterad 7 Apr 2018
Lastbilen ska ha kört in i en folkmassa i gamla stan i  Münster.

Lastbilen ska ha kört in i en folkmassa i gamla stan i Münster. Foto: TT


En skåpbil har kört in i en folkmassa i den tyska staden Münster, skriver flera medier. Föraren rapporteras vara en tysk man i 50-årsåldern med psykiska problem. Polisen bekräftar att han efter dådet tog sitt liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Skåpbilen körde in i en grupp sittande människor på ett torg vid den populära restaurangen Kiepenkerl i gamla stan i Münster på lördagseftermiddagen.

Polisen har bekräftat att det rör sig om flera dödsfall och har avrådit människor från att uppehålla sig i området kring stadens centrum och har spärrat av en del av ”Alstadt”, Münsters äldre delar, rapporterar lokaltidningen Rheinische Post.

Enligt lokala myndigheter ska fyra personer ha dödats och minst 20 personer skadats, uppger Rheinische Post, men en officiell siffra är inte bekräftad.

RP Onlineuppger vidare att ett 50-tal personer ska vara skadade, med hänvisning till ett citat från brandkårens presstalesperson.

Tysk polis har bekräftat att den misstänkte gärningsmannen har tagit sitt liv, skriver Der Spiegel.

Enligt flera tyska medier som citerar poliskällor ska mannen som körde skåpbilen ha haft psykiska problem och varit självmordsbenägen. Tidningen Süddeutsche Zeitungskriver att mannen var en tysk medborgare i 50-årsåldern som inte hade några terrorkopplingar. Polisen genomsöker just nu hans lägenhet i Münster.

Polisen har i samband med händelsen även gått ut på Twitter och vädjat till allmänheten att inte sprida obekräftad information på sociala medier.

”… Vi är på plats för dig och kommer att informera dig så snart vi har mer säker information. Vänligen delta inte i spekulationer och sprid inte videor och bilder via Twitter och Facebook”, skriver polisen i Münster.

Texten uppdateras.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro