ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skatt för “snygga män ska rädda Japan

Johan Nylander · 4 Mar 2013
Uppdaterad 4 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Minskande barnfödande och åldrande befolkning håller på att knäcka Japans ekonomi. Nu har en ekonomiprofessor kommit på lösning: en straffskatt för alla snygga män.

Den kända professorn och tv-profilen Morinaga Takuro menar att landets inte främst lider av en växande välfärdsklyfta, utan kärleksklyfta. Allt färre unga japaner gifter sig och skaffar barn. En av anledningarna, framhåller professorn, är att vanliga män inte tjänar lika mycket pengar som tidigare, och att kvinnor istället lockas av så kallade “ikemen”, snygga, attraktiva och coola män.

– Män som ser bra ut får oerhörda mängder kvinnor. Det finns till och med män som har förhållande med över 100 kvinnor åt gången. Konsekvensen blir att kvinnor bara fokuserar på dessa män, säger Morinaga Takuro enligt Japan Crush som refererar till Asahi Shimbun.

– Om vi inför en snygghetsskatt för män som ser bra ut, med syfte att korrigera orättvisan, kommer det genast bli enklare för fula män att finna kärlek, och antalet personer som gifter sig kommer att öka.

Metoden bygger helt enkelt på att göra de fula männen lite rikare jämfört med de snygga, och på så sätt gör det möjligt för dem att attrahera kvinnor och sätta barn till världen. Enligt förslaget skulle japanska män med utseendet emot sig till och med kunna välsignas med en skattelättnad.

Frågan om vem som är snygg och vem som är ful skulle enligt förslaget avgöras av en panel av slumpmässigt utvalda kvinnor.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro