ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skattebetalarna får stå för Harpsunds lyxbastu

Metro · 15 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu kan prominenta gäster bjudas på en lyxig spaupplevelse på rekreationsbostaden Harpsund, som disponeras av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Den nyrenoverade relaxavdelningen rymmer bland annat en sittfontän, 24 kvadratmeter golvvärme och öländsk kalksten á 2000 kronor kvadratmetern, skriver Politikerbloggen. Och det är skattebetalarna som får stå för kalaset.Beställningen av renoveringen gjordes strax efter att Alliansen tagit över regeringsmakten 2006, men är enligt statsministerns pressekreterare Roberta Alenius gjord på initiativ av förvaltningsavdelningen på Regeringskansliet.

"Statsministern har inte varit inblandad i renoveringen på något sätt. Han har inte fått tycka till om någonting, som t ex färgval eller materialval och har inte heller påverkat besluten eller själva renoveringsprocessen", skriver hon i ett uttalande.

Enligt de första beräkningarna från mars i år skulle kostnaden för renoveringen uppgå till 1 235 885 kronor. Därefter har kostnaden reviderats flera gånger för att slutligen landa på totalt 1 920 000 kronor av skattebetalarnas pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro