ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skattepengar gick till lyxbil och platt-tv

Petter Sundsten · 6 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Behandlingshem åkte till USA – ledarna kraftigt berusade

klar

Artikellänk är kopierad

Behandlingshemmet  Art-institutet får miljontals kronor av skattebetalarnas pengar – för att hjälpa problemungdomar.

Men stora summor har gått till en lyxbil, en USA-resa och en dyr platt-tv, enligt TV 3:s ”Insider”.

Art-institutet i Uppsala driver flera vårdhem för barn med problem. På USA-resan drack ledarna sprit – inför pojkar som kommer från missbrukshem.– De kom hem fulla till hotellet, säger en av pojkarna som var med på resan till ”Insider”.Flera av ledarna uppges ha varit kraftigt berusade vid minst två tillfällen. Dessutom besökte ledarna en strippklubb.

–  När man reser med ungdomar med missbruksbakgrund måste man vara nykter, säger Anders A Aronson (fp), ordförande i Uppsalas socialnämnd för barn och ungdomar.

I ”Insider” avslöjas också att skattepengarna använts till inköp  av en platt-tv för 35 000 kronor och en lyxbil av märket Jeep Grand Cherokee för 431 000 kronor. – Vi har sålt bilen som användes då vi hade hästar, säger Sara Larsdotter, vd på Art-institutet, till Metro.

Hon säger till Metro att tv:n var ”onödigt dyr”.– Det stämmer att de druckit öl på resan, och det är oacceptabelt. Men de var inte kraftigt berusade.

Länsstyrelsen har nu inlett en granskning.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro