ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skattesmäll för framtidsministern Kristina Persson (S)

Ida Gustafsson · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015
Skatteverket upptäckte felaktigheter i framtidsminister Kristina Persson (S) deklaration.

Skatteverket upptäckte felaktigheter i framtidsminister Kristina Persson (S) deklaration. Foto: TT


Framtidsministern tog inte upp ränteinkomster i sin deklaration. Hon hävdar själv att det är ett misstag, men det står henne dyrt. Ministern ska nu betala tillbaka tusentals kronor till Skatteverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Ministern som enligt en genomgång av Aftonbladet är regeringens rikaste minister åker på en skattesmäll. Kristina Persson (S) som är framtidsminister har investerat i ett afrikanskt miljöprojekt, African wildlife capital, AWC. I sin deklaration skrev Persson att pengarna gällde ett lån och att hon inte fått någon avkastning under 2014.

► LÄS MER: Socialförsäkringsminister Strandhäll (S) missade deklarationen

Men när Skatteverket kontrollerade uppgifterna upptäckte myndigheten att framtidsministern fått 15 133 kronor i ränteavkastning från AWC. Ministern har därefter rättat sin deklaration och förklarat att det hela handlar om ett misstag, att årsredovisningen från AWC var så pass rörig att det inte gick att utläsa någon ränteavkastning. Skattemyndigheten godtar den ändrade deklarationen, men min ministern måste betala för de felaktiga uppgifterna.  

Dels genom att betala skatt på de 15 133 kronorna, vilket i Kristina Perssons fall blir 4 540 kronor.  

Och precis som alla andra som gör fel i deklarationen får ministern även ett skattetillägg. Vilket för Kristina Perssons del innebär att hon ska betala 1800 kronor till myndigheten. 

– Det beror på en miss och Kristina Persson beklagar det, det är en miss. Hon har skickat in en ny version av deklarationen och tänker givetvis betala summan och boten för detta, säger Darina Agha, Kristina Perssons pressekreterare till Metro. 

► LÄS MER: Ny skattesmäll för Kent Ekeroth (SD) 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro