ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skattesmäll för Gynning – avslöjad av blogginlägg

Gustaf Eriksson · 24 Jan 2013
Uppdaterad 24 Jan 2013
Skattesmäll för Gynning – avslöjad av blogginlägg Carolina Gynning.

Skattesmäll för Gynning – avslöjad av blogginlägg Carolina Gynning. Foto: Scanpix


Carolina Gynning åkte på dyra resor och köpte möbler – och lät sitt bolag stå för notan. Efter att Skatteverket lusläst hennes blogg krävs hon på drygt 200 000 i extra skatt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Expressen som berättar om att modellen och programledaren Carolina Gynning 2010 åkte till Florens och Miami. Resorna betalades av Gynnings bolag. När Skatteverket krävde en förklaring hävdade stjärnan att syftet med resorna hade varit att skulptera en torso i marmor och göra research för en bok, rapporterar Expressen.

Men Skatteverket trodde inte på förklaringen och granskade Gynnings blogg. Av inläggen att döma är resorna rena semestrar. "Av bloggen framgår att du solar, tränar och shoppar, dvs vanliga semesteraktiviteter. Vidare framgår att din mamma, pappa, pojkvän, syster, bror och hans flickvän och deras son också befunnit sig där", skriver Skatteverket i sitt omprövningsbeslut, enligt Expressen.

Carolina Gynning har också köpt möbler genom sitt bolag som hon hävdat skulle stå i hennes ateljé. Skatteverket menar dock att de köptes för privat bruk.  Nu krävs Carolina Gynning på 235 088 kronor i skatt. Beslutet har dock överklagats.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro