ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skatteverket avslöjade gömda kvinnors adresser

Matilda Bjerlöw · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
Justitiekanslern riktar nu skarp kritik mot Skatteverket, efter att de avslöjat kvinnor med skyddade identiteters adresser.

Justitiekanslern riktar nu skarp kritik mot Skatteverket, efter att de avslöjat kvinnor med skyddade identiteters adresser.


En kvinna med skyddad identitet fick hem två andra kvinnors post – som också hade skyddade identiteter och adresser. Nu riktar Justitiekanslern hård kritik mot Skatteverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Två gånger skickades post till kvinnor i Stockholmstrakten, som beviljats skyddad identitet och därmed hemlig adress, till en annan kvinna med hemlig adress. Kvinnan som fick posten anmälde missen till Justitiekanslern, och hon är orolig för att även brev med känsliga uppgifter som skickas till henne kan ha skickats till någon annan. Justitiekanslern riktar nu skarp kritik mot Skatteverket, som hanterar den här typen av postförmedling, och skriver att de bör se över sina rutiner. Kvinnorna hade beviljats så kallad kvarskrivning, vilket innebär att de trots flytt fortsätter att vara folkbokförda på sin gamla folkbokföringsort, för att deras adresser ska kunna vara hemliga. För att de ändå ska kunna ta emot post registreras en särskild postadress till ett regionalt skattekontor, och bara ett fåtal tjänstemän kan komma åt den riktiga adressen. Men i det här fallet hade alltså rutinerna brustit och kvinnan ifråga fick två andra personers post. De hade samma efternamn och tjänstemannen på Skatteverkets Stockholmsregion hade förväxlat adresserna. De skriver i ett yttrande till Justitiekanslern att de beklagar det inträffade och att de tar det på största allvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro