ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skattmasen spanade med munnen full av pizza

Fredrik Beckman · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Skatteverket spanade mot en pizzeria. Flera gånger kom de tillbaka och åt pizza, vilket bara var en täckmantel för att räkna kunder. Nu upptaxeras pizzabagaren med miljonbelopp.

klar

Artikellänk är kopierad

Pizzeriaägaren redovisade för mindre sålda pizzor än vad han deklarerade. Då slog skatteverket till och efter ett intensivt spanande upptaxerar de nu pizzabagaren med miljontals kronor.
Pizzeriaägaren redovisade för mindre sålda pizzor än vad han deklarerade. Då slog skatteverket till och efter ett intensivt spanande upptaxerar de nu pizzabagaren med miljontals kronor.Foto: Scanpix

Det var under 2011 och 2012 som Skatteverket misstänkte att pizzaägaren i Göteborg inte gjorde rätt för sig. För att kontrollera gick tjänstemän dit vid ett antal tillfällen, både på lunch och kvällar.

Under tiden de åt pizza i godan ro, räknade de kunder och hur många köp som gjordes. När de sedan slog till mot pizzerian kunde de jämföra sina beräkningar med hur många som registrerats i kassaapparaten.

Den 10 februari förra året satt de och åt i en timma och sex minuter. Under tiden såldes det 38 pizzor och andra rätter. Men bara 17 måltider hade registerats i kassaapparaten. Vid ett annat tillfälle menade pizzaägaren att det hade gått ut 14 pizzor. Men skatteverkets mumsande personal hade räknat till 27 portioner.

Under sina besök räknade tjänstemännen till totalt 155 portioner, samtidigt hade bara 70 registrerats i kassan.

Men skatteverket kollade mer än så. De räknade också personal. De kunde se olika män jobba i pizzerian, men bara ägaren och ibland hans fru stod uppskrivna i personalliggaren.

Nu har skatteverket räknat ut hur mycket de anser att mannen borde ha omsatt, och betalat i löner. Totalt upptaxerar skatteverket pizzaägaren med drygt en miljon kronor på två år. Dessutom får han betala moms på 200 000 kronor och arbetsgivaravgifter för den svarta arbetskraften.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro