ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skattmasen vill kunna spionera på din blogg

Johan Darin · 25 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÖVERVAKNING. Skattmasens långa arm försöker nu sträcka sig ända in på din blogg eller hemsida. Webbhotellföretaget Bahnhof hotas med vite av Skatteverket om de inte lämnar ut personuppgifter på sina användare. – De vill ha information om alla som har någon form av hemsida. En blogg exempelvis, eller ett domännamn. Men vi vill inte lämna ut information om våra kunder över huvud taget, säger Jon Karlung, vd för Bahnhof till Aftonbladet.se.

I våras begärde Skatteverket ut uppgifter om Bahnhofs kunder från 2004 till 2006 utan lycka. Den 17 oktober kom ett hot om vite a 500 000 kronor om uppgifterna inte lämnas ut, enligt Aftonbladet.se. Jon Karlung kallar Skatteverkets agerande för ”oetiskt” och ett ”lagbrott”. – För oss är det otänkbart att lämna ut en massa uppgifter utan ett bra skäl. Nu kommer väl fallet gå vidare till länsrätten för prövning, säger Jon Karlung.

Skatteverket vill använda uppgifterna för att kontrollera transaktioner på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro