ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skavsta flygplats evakuerad – väska med explosivt pulver hittad

Malin Hansson · 10 Jan 2016
Uppdaterad 10 Jan 2016
Stora delar av Skavsta flygplats har evakuerats. Arkivbild.

Stora delar av Skavsta flygplats har evakuerats. Arkivbild. Foto: TT


Delar av Skavsta flygplats i Nyköping spärrades av på söndagen efter att en väska med explosivt pulver hittats vid incheckningen. Väskan tillhör en äldre kvinna som är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 11.40 påbörjade bombteknikerna sitt arbete med väskan och vid 13:54 hade de flyttat väskan till en säker plats, skriver Södermanlandspolisen på polisens hemsida. 

Kvinnan som haft det misstänkta explosiva pulvret i sin väska samarbetar med polisen fullt ut.

– Det är en äldre dam som haft väskan med sig och vi har försökt att utröna naturliga anledningar, till exempel hygien eller skönhetsartiklar, utan att hitta en förklaring till utslaget. Hon säger att hon inte har en aning om vad det explosiva pulvret kommer i från och i nuläget har vi inget skäl att misstro henne, säger Roland Lundkvist.

Kvinnan är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och ska förhöras.

Bagagehallen och avgångshallen spärrades men när väskan var flyttad till en säker plats inne på flygplatsen kunde de flesta avspärrningarna hävas. Passagerarna kunde checka in sitt bagage och de försenade planen kunde lyfta.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro