ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skelett-kvinnans ex-pojkvän hotar förstöra rättegången

Gustaf Eriksson · 22 Nov 2012
Uppdaterad 22 Nov 2012
Skelett-kvinnans ex hotade polisen i sms

Skelett-kvinnans ex hotade polisen i sms


Kvinnan i Göteborg misstänks ha använt skelettdelar i sexuella syften, och står åtalad för grova brott mott griftefriden. Nu har hennes ex-pojkvän hotat att sabotera rättegången, rapporterar GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Mängder av skelettdelar, därinbland sex kranier och en komplett ryggrad, en cd-skiva döpt till "Min nekrofili" och bilder på avlidna trafikoffer.  Det hittades hemma hos den 37-åriga kvinnan i Bergsjön i Göteborg. 

Kvinnan misstänks ha använt skelettdelarna för sexuella ändamål. – Den misstänkta har, om man milt uttrycker det, varit mycket intresserad av döden, säger kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas. Kvinnan har berättat om sina vanor på olika internetforum. "Jag vill ha min man som han är, oavsett om han är död eller levande", har hon skrivit bland annat.  På tisdagen åtalades kvinnan för brott mot griftefriden. Nu har hennes ex-pojkvän ryckt ut till hennes försvar – och hotat att sabotera rättegången.  "Jag kommer personligen se till att åklagaren lider ett förkrossande nederlag i förhandlingen", skriver han i ett sms till polisens förhörsledare, rapporterar GT.

SMS:et skickades efter att polisen, via kvinnans pappa, försökt få den tidigare pojkvännen att bistå utredningen. Det har han dock vägrat. Enligt mannen är kvinnan utsatt för ett allvarligt rättsövergrepp. – Visst tar vi hotet på allvar, men vi har inte agerat utifrån det eftersom det inte går att se som ett konkret olaga hot, säger Kristina Ehrenborg-Staffas till GT.

Rättegången mot kvinnan väntas starta 27 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro