ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skelettkvinnan skrattade åt text om nekrofili

Gustaf Eriksson · 30 Nov 2012
Uppdaterad 30 Nov 2012
Skelettkvinnan skrattade åt nekrofili-text

Skelettkvinnan skrattade åt nekrofili-text Foto: Polisen


Den 37-åriga kvinna som misstänks för skelettsex kommer att släppas på fri fot i väntan på dom, rapporterar GP.se. Men misstankarna mot henne kvarstår.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att rättegången avslutats kom beskedet att tingsrätten inte anser att det finns någon överhängande risk att kvinnan skaffar sig nya skelettdelar. Därför kommer kvinnan att släppas på fri fot i väntan på dom, rapporterar GP.se.

Kvinnan från Bergsjön i Göteborg är dock fortfarande på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefriden.

I kvinnans lägenhet har ett stort antal skelettdelar, däribland sex kranier och en komplett ryggrad, hittats. Kvinnan misstänks ha använt skelettdelarna i sexuella syften. 

På fredagen avslutas rättegången mot henne i Göteborgs tingsrätt. Under förmiddagen har kvinnan frågats ut av åklagaren Kristina Ehrenborg-Staffas. 

I förundersökningen finns flera bilder som uppges föreställa kvinnan där hon poserar med skelettdelar. Enligt GP.se hävdar 37-åringen att bilderna inte alls föreställer henne, utan att hon bara laddat ner dem från internet.

I rätten lästes också delar av textdokumentet "Min nekrofili", som hittats på kvinnans dator, upp. Då skrattade 37-åringen, enligt GP.se.

Brott mot griftefriden kan ge fängelse i två år. Åklagaren Kristina Ehrenborg-Staffas anser att kvinnan bör dömas till ett fängelsestraff i övre delen av den skadan.  I sin slutplädering hänvisade Ehrenborg-Staffas till det misstänkta skelett-sexet.  – Jag kan inte tänka mig något mer skymfligt, sa åklagaren enligt TT. 

Kvinnans advokat Annika Stanislaus hävdade å sin sida att kvinnan inte kan dömas för brott mot griftefriden eftersom hon hade skelett, och inte lik som det står i lagtexten, i lägenheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro