ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skelettkvinnan skyller på troll

Fredrik Backman · 27 Nov 2012
Uppdaterad 27 Nov 2012
Skelettkvinnan skyller på troll

Skelettkvinnan skyller på troll Foto: Polisen


Den 37-åriga så kallade Skelettkvinnan nekar till brott. Trots sex dödskallar hemma, bilder och nekrofili-texter. Så här ser hennes försvar ut när rättegången drar i gång i dag i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

När rättegången startar mot 37-åringen i dag väntar tre dagar av vittnesmål och teknisk bevisning. Det är bilder, berättelser, utdrag ut chattkonversationer, skelettdelar, verktyg. Mycket av åklagarens bevisning har inte med själva griftefridsbrottet att göra, utan visar snarare på förberedelse till brott mot griftefriden. Men något sådant brott finns inte någon lag mot.

Enligt åklagaren finns det med för att visa på Skelettkvinnans stora intresse för döden, något som ska styrka att hon betett sig oetiskt i hanteringen av de skelettdelar hon hade hemma.

Det är i dag som förhören med kvinnan hålls i rättegången. 

Hennes försvarsstrategi under hela förundersökningen har varit att kategoriskt neka, eller inte ha några kommentarer, till allt som kan rikta uppmärksamheten till griftefridsbrott.

– Jag är intresserad av nekrofili men inte attraherad av det. Jag har tänkt skriva en bok om det, säger hon i förhör med polisen.

I förhören säger 37-åringen också att hon har ett stort intresse av osteologi och arkeologi. Skeletten säger hon sig ha köpt i USA och Kina.

En av dödskallarna som hittades hemma hos henne hade fortfarande jord kvar. Men även det skelettet ska vara köpt från någon av de internetsajter hon köper genom.

– Det var så smutsigt då jag köpte det för flera år sedan och jag har inte rengjort det, säger hon.

Ett viktigt bevis för åklagaren är chattkonversationer på internet där ett nickname som kvinnan tidigare använt förekommer. Personen beskriver sin nekrofili för intresserade frågeställare.

Kvinnan säger dock att det inte är hon.

– Ni måste lära er vad internettroll är, säger hon till förhörsledarna.

– Ett internettroll är någon som gör ett inlägg på nätet för att djävlas på ett sätt som ska skapa reaktioner. Jag har samlat detta för att jag ska använda det till min kommande bok.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Backman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro