ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skenande action

C-G Karlsson · 12 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Edward Norton förvandlas till ett urförbannat monster i Louis Leterriers ”Hulken”. 

Edward Norton förvandlas till ett urförbannat monster i Louis Leterriers ”Hulken”. 


klar

Artikellänk är kopierad

Titel: The incredible HulkGenre: ActionBetyg: •••

2003 floppade Ang Lees försök att göra nyskapande action av det gröna Marvel-monstret Hulken. Men skam den som ger sig.

Louis Leterriers film utspelar sig tidsmässigt fem år efter Hulkens tillkomst. Forskaren Bruce Banner har tagit sin tillflykt till en brasiliansk favela där han söker ett botemedel till sin ”smitta”. Men amerikansk militär är honom på spåren, nu med en genetiskt modifierad elitsoldat till hjälp.

”The incredible Hulk” har inga högre konstnärliga ambitioner, utan här handlar det om renodlad action i skenande tempo. Gör det något? Nej.

Hulken har aldrig handlat om att begrunda några avancerade moraliska di-lemman, han är ett urförbannat monster som vill slåss, helt enkelt.

Det gör honom kanske mindre intressant än en figur som ”Iron Man”, men inte mindre underhållande.

Zooey Deschanel och Mark Wahlberg i ”The happening”.
Zooey Deschanel och Mark Wahlberg i ”The happening”.

Stämningen är laddad

Titel: The happeningGenre: Sci-fi-dramaBetyg: •••

Något mystiskt i luften får folk att först bete sig märkligt och sedan ta sitt liv. Det börjar i New Yorks Central Park, fortsätter i Philadelphia och når snart även landsbygden, dit våra hjältar (Mark Wahlberg, Zooey Deschanel och dottern till deras kompis) har flytt.

M Night Shyamalan (”Sjätte sinnet”) dras till övernaturliga fenomen och lyckas här skapa en laddad och oroande stämning där vi till och med blir lite smårädda för ett vajande gräsfält. Men logiken haltar bitvis.

Kletig Disneyrulle irriterar

Titel: The game planGenre: FamiljekomediBetyg: •Åttaårig tjej dyker upp hos självgod fotbollsstjärna (Dwayne ”The Rock” Johnson) och hävdar att han är hennes pappa. Krocken mellan hans ego och hennes envishet är tänkt att vara gullig och kul, men är oftast bara irriterande. Tillgjord och kletig Disneyfilm utan ett enda äkta tonfall – och de klämmiga punchlines som skrivits till lilla Madison Pettis gör henne tyvärr bara en björntjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

C-G Karlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro