ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skickade sexhot till 20-årig kvinna: Din bild läggs ut på porrsajt”

Emmelie Wallroth · 12 Nov 2014
Uppdaterad 12 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

En 36-årig man i Stockholm ska ha skickat flera sms till en 20-årig kvinna och skrivit att han filmat henne i en ”sexuell situation”. Filmen ska han sedan hotat med att lägga ut på internet.

Enligt hovrätten har mannen skickat sms:en till kvinnan för att få henne att tro att han hade spelat in en sexfilm med henne och att han lagt ut den på nätet.

”Vi gör såhär då, eftersom du är dryg och respektlös nog att inte svara. Ditt nr, din bild och din adress läggs ut på en porrdejtsida. Ligger där tills du kommunicerar. Numret byts snart så sexet du ligger du ute för en evighet. Mig ska du inte leka med för då jävlar”, stod det bland annat i ett av sms:en enligt åtalet.

Några veckor senare kom ytterligare ett sms till kvinnan – nu från ett annat nummer.

​​ ”Bra film du är med i sexiga NN, inte vanligt med svenskar i amatörp-rullar. Modigt. NN”. 

Mannen friades av tingsrätten, men döms nu av hovrätten till att betala dagsböter på sammanlagt 30 000 kronor för ofredande. Enligt hovrätten är mannens agerande så hänsynslöst att det utgjord en fridskränkning av kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro