ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skickades hem från jobbet – för att hon vägrade ha högklackat

JENNI KARLSSON · 12 Maj 2016
Uppdaterad 12 Maj 2016
Den 27-åriga kvinnan ville inte använda högklackat på kontoret – fick gå hem.

Den 27-åriga kvinnan ville inte använda högklackat på kontoret – fick gå hem. Foto: Alamy


En 27-årig receptionist i skickades hem från hennes jobb efter att ha sagt ifrån om att vägra högklackade skor. Hon kände sig orättvist behandlad eftersom inga män hade kravet om att bära obekväma skor, rapporterar BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna i London vägrade använda högklackade skor på jobbet eftersom att männen på arbetsplatsen inte hade det kravet. Det gick inte alls hem hos chefen som skickade hem henne, skriver BBC.

Det var på revisionsföretaget PwC som en vikarierande recetionist inte fick vara kvar efter sko-incidenten. Händelsen ska ha inträffat i december men kommit fram först i veckan, något som väckt reaktioner runt om i Storbritannien.

Både bemanningsföretaget som anställt kvinnan och PwC ska ha stått upp för beslutet att låta kvinnan gå hem med anledning av att hon ska ha blivit informerad om klädkoden som gällde. Kvinnor ska enligt PwCs kontorsregler använda skor med en klack på 5–10 centimeter.

►LÄS MER:  Så hanterar du orättvisa på jobbet

När kvinnan frågade chefen om en man skulle behöva göra detsamma möttes hon av skratt. Så hon fick nog och sa ifrån.

– Jag förväntades jobba ett nio timmars skift stående och gående. Jag sa bara: "Jag bara inte kommer att kunna göra det i klackar", sa kvinnan till BBC när hon berättade om händelsen som hon upprördes över.

Nu pudlar bemanningsföretaget och ber om ursäkt samtidigt som de ändrar sin policy.

”Med omedelbar verkan kan alla våra kvinnliga anställda bära lågklackade skor”, skriver bemanningsföretaget i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro